Lapin partiotalo

Partiotalo 2021

Lapin partiotalo sijaitsee osoitteessa Tarhakuja 6, 27230 Lappi. Partiotalosta käytetään myös nimeä kolo. Alakerrassa on kaksi kokoushuonetta ja keittokomero/takkasoppi/eteinen. Yläkerta on avonainen monitoimitila. Pihassa on varasto, jonka yhteydessä sijaitsee kuivakäymälä. Vesi haetaan vesipisteestä pienen matkan päästä.

Pappilan vanha aitta

Partiotalomme on Lapin pappilan vanha vilja-aitta. Saadessaan purkutuomion, alettiin asioita järjestellä siten, että partiolaiset saisivat sen kokoontumispaikakseen. Niimpä vilja-aitta purettiin ja siirrettiin Lions Clubin avustuksella nykyiselle paikalleen. Lapin Partiotalon Kannatusyhdistys ry perustettiin 2.5.1962 ja se omistaa Lapin partiotalon. Kolo vihittiin käyttöön 9.12.1962. Partiokummun eli partiotalon tontin omisti Lapin seurakunta, kunnes Lapin liittyessä Raumaan tontin osti Lapin Partiotalon Kannatusyhdistys ry. 

Partiotalo 1962

Lapin Partiotalon Kannatusyhdistys ry ylläpitää partiotaloa ja huolehtii mm. lämmityskuluista, sähköistä ja vakuutuksista. 
Partiotoimintaa voi tukea myös maksamalla yhdistyksen kannatusmaksun.

Partiotalon pihalla on laavu, jonka ovat lahjoittaneet: Kivikylän Kotipalvaamo, Lapin Osuuspankki, Lions Club Lappi, TB Uusi-Kerttula, Leimet Oy, Tie ja Metsänparannus, Tuomisen Sepänliike ja Narvi Oy.

Partiolaisilla on myös toinen laavu, Karhunkolo. Sen on lahjoittanut Lapin Lions Club 1997. Se sijaitsee seurakunnan metsässä, Lapissa Santarannan alueella.