Aikuinen,

tule mukaan!


Hei sinä aikuinen! Juuri sinä. Tarvitsemme sinua joukkoomme. Apukädet eivät jää yksin, eikä vastuu paina harteilla enempää kuin olet valmis kantamaan.

Aikuisten partiopolut ovat hyvin erilaisia kunkin kiinnostuksen ja käytettävissä olevan ajan mukaan. Suomen Partiolaiset on Suomen suurin nuorisojärjestö, jonka toiminnan aikuiset vapaaehtoistyöllään mahdollistavat. Partio on joustava harrastus, jonka voit muovata itsellesi sopivaksi ja omannäköiseksi. Voit itse määritellä kuinka paljon tahdot antaa aikaasi partiolle ja mitä haluat partiossa tehdä. Partiossa on lukematon määrä erilaisia vapaaehtoistehtäviä eli pestejä – ja millaista pestiä ei vielä ole, sellainen pystytään kyllä keksimään. 

Osa aikuisista toimii viikkotoiminnan ohjaajina partioliikkeen ytimessä, mutta suuri osa toimii myös taustalla. Aikuisia tarvitaan esimerkiksi yhdistyksen pyörittämisessä, muonitusapuna, kuljetusapuna, viikkotoiminnan sijaistajana, leirien ja retkien suunnittelijana, varusteiden huoltajana ja jokapaikanhöylänä – niin ja joku tämän nettisivunkin on tehnyt. Jos vahvuutesi on esimerkiksi ensiapu, voit osallistua kouluttamalla sitä tai jos harrastat valokuvausta voit osallistua kuvaamalla toimintaa. Jokainen tekee omannäköistään partiota! Aikuisia tarvitaan aina ja pieninkin apu on meille kallis.

Ei toki sovi unohtaa aikuisten omaa ohjelmaa, joka toimii vastapainona muulle toiminnalle. Aikuisten virkistäytyminenkin on toiminnassa mukana olevien ihmisten näköistä, esimerkiksi retkiä. Viimeisenä huomiona painotamme, ettei mukaan liittymiseen vaadita aiempaa partiotaustaa: kaikki mihin kiinnostusta löytyy on opittavissa ja koulutusta tarjolla! Yhdessä teemme partion! 

Jos kiinnostuksesi heräsi, ota yhteyttä lippukuntamme pestijohtajaan, jonka kanssa löydätte partiourallesi suunnan.

Lähteet: Narvin Kajo, partio.fi